Ceapa conţine compuşi care acţionează asupra diferiţilor factori de risc cardiovascular, arată studii  recente. Substanţele din compoziţia ei scad riscul de tromboză şi reduc nivelul colesterolului.

Scade nivelul de colesterol

S-a constatat că un consum ridicat de ceapă galbenă este asociată unui risc mai scăzut de maladii coronariene. Quercitina din ceapă, în special din ceapa galbenă, protejează organismul de colesterolul rău LDL. Şi saponinele din ceapă au capacitatea de a scădea colesterolul din sânge.

Scade concentraţia de trigliceride

Persoanele care consumă frecvent o ceapă şi jumătate pe zi prezintă risc redus de tromboză venoasă, când care circulaţia sângelui prin vene este blocată din cauza formării unui cheag de sânge. Compuşii antioxidanţi şi cu sulf ai cepii împiedicând agregarea plachetară, fenomenul care creşte riscul formării cheagurilor. În plus, consumul de ceapă scade nivelul trigliceridelor în sânge.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...