Alimentele esenţiale pentru sănătatea arterelor

ghimbir jpeg

Uleiul de măsline extravirgin estea cea mai bună opţiune pentru menţinerea arterelor sănătoase, deoarece compuşii nutritivi ajută la echilibrarea nivelului de colesterol şi combat daunele produse de radicalii liberi. Află care sunt celelalte alimente care îmbunătăţesc sănătatea arterelor.

Peşte gras

Peştele gras este sursă bogată de acizi graşi Omega-3. După ce aceştia sunt asimilaţi de organism, ei scad nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, grăsimi care pot bloca arterele. În schimb, aceste grăsimi sănătoase stimulează producţia de colesterol bun, eliminând lipidele care pot afecta sănătatea corpului. În plus, peştele conţin aminoacizi şi minerale esenţiale, amândouă fiind necesare pentru prevenirea inflamaţiei şi a problemelor cauzate de fluxul sangvin deficitar.  Include în alimentaţie, de cel puţin două ori pe săptămână, peştele.

Roşie

Licopenul, un puternic antioxidant care se găseşte în roşie, are beneficii pozitive asupra sănătăţii inimii şi arterelor. Această substanţă previne oxidarea colesterolului rău care se depune pe peretele arterelor şi combate inflamaţia, acestea putând afecta fluxul sangvin.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro