Ciorbă de fasole cu afumătură

ciorba de fasole cu afumatura jpeg

N-am mai pregătit de mult o ciorbă de fasole cu afumătură. Dar acum cred că este momentul potrivit. Nu ai nevoie de multe ingrediente. Şi nu uita să fierbi fasolea în trei ape. În rest, totul este să urmezi paşii recomandaţi de noi.

Ciorbă de fasole cu afumătură - Ingrediente

300 g fasole boabe 250 g afumătură cu os 200 ml suc de roşii 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 3 căţei usturoi 1 ardei 2 foi dafin 4 fire rozmarin sare piper

Ciorbă de fasole cu afumătură - Mod de preparare

Speli fasolea în câteva ape şi o laşi la înmuiat de cu seară. Apoi o scurgi bine şi o pui la fiert în apă curată. Dai în clocot, arunci apa în care a fiert şi o pui iar la fiert în apă rece împreună cu afumătura şi foile de dafin. Laşi la fiert cam 1 oră.

Speli toate legumele, le cureţi şi le toci. Le pui peste fasole şi carne, după 1 oră, împreună cu rozmarinul legat în bucheţel. Pe măsură ce se evaporă apa, completezi cu apă clocotită.

Adaugi sucul de roşii şi usturoiul pisat şi mai fierbi totul cam 10 minute. Când carnea afumată este fiartă, o dezosezi, o tai cubuleţe şi o pui la loc, potriveşti ciorba de sare şi piper. Poţi presăra rozmarin verde tocat.

Tocăniţe din pulpe de pui cu fasole

Tocăniţe din pulpe de pui cu fasole

Hummus din fasole albă şi ardei copt (tensiune)

Hummus din fasole albă şi ardei copt (tensiune)

Fasole cu cârnaţi afumaţi

Fasole cu cârnaţi afumaţi