Ciorbă de vită

Săţioasă şi uşor de preparat, această ciorbă de vită vine cum nu se poate mai bine la cină sau la prânz.
De ce ai nevoie pentru ciorbă de vită
500 g vrăbioară de mânzat
1 ceapă
1 morcov
1 albitură
1 ţelină
1 păstârnac
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 l borş
1 dovlecel
suc de roşii
paste făinoase
Cum se prepară ciorbă de vită
Speli bine şi porţionezi carnea. O pui la fiert în apă rece. Spumezi. După ce nu mai lasă spumă, adaugi, pe rând, ceapa tocată mărunt, ţelina, morcovul, albitura, ardeii graşi şi păstârnacul, tăiate cubuleţe. Laşi la fiert. Separat, fierbi borşul şi, după ce s-a fiert, îl laşi deoparte. Când carnea este aproape fiartă, adaugi dovlecelul, spălat bine şi tăiat cubuleţe. Încerci carnea şi dacă s-a fiert pui sucul de roşii, laşi la fiert, şi torni borşul strecurat. Separat fierbi pastele, apoi le pui în ciorbă. Guşti, potriveşti de sare şi piper, şi mai laşi câteva clocote ca să se combine aromele. Opreşti focul şi presari pătrunjel tocat fin.