Ciorbă deasă de viţel

ciorba deasa de vita jpeg

În zilele friguroase de iarnă, de-abia aştepţi să te încălzeşti cu ceva fierbinte. Propunerea noastră culinară este o ciorbă deasă de viţel. Puţin iute, puţin aromată, fierbinte şi acrită cu borş este exact ce ai nevoie când ajungi acasă după o zi friguroasă.

Ciorbă deasă de viţel - Ingrediente (4 porţii)

400 g piept sau pulpă de viţel 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 cartofi 1 plic borş 1 cutie roşii în bulion 2 linguri ulei 2 ardei iuţi 50 g paste melcişori sare, piper pătrunjel verde

Ciorbă deasă de viţel - Cum se prepară

Carnea se taie bucăţele, se pune la fiert în 3 litri de apă cu puţină sare şi se lasă la fiert circa o oră. Ceapa şi zarzavaturile se rad pe răzătoarea mare sau mică, se călesc câteva minute în ulei şi se adaugă în supă.

Când toate sunt fierte, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe foarte mici, ardeii iuţi tăiaţi rondele, roşiile şi se mai fierb 15 minute. Se adaugă plicul de borş, 2 litri de apă, se mai lasă să dea în câteva clocote şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Melcişorii se fierb separat în apă cu sare şi se pun în ciorbă. Se aromatizează cu pătrunjel verde.