Clătite cu cremă de vanilie

Austrian Curd Crepes jpeg

Deliciul prichindeilor! Aşa s-ar putea prezenta pe scurt acest desert foarte gustos!

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

2 ouă 300 ml lapte 200 ml apă minerală 200 g făină 1 praf de sare 2 linguri ulei

Pentru umplutură

250 g unt

250 ml lapte

200 g făină

2 ouă

½ baton de vanilie

3 linguri zahăr

100 g ciocolată neagră

Pentru garnitură

2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Se mixează ouăle, făina, laptele, apa minerală şi un praf de sare până se omogenizează complet. La sfârşit, se adaugă uleiul şi se mai mixează puţin pentru a

se amesteca bine cu restul ingredientelor.

Din compoziţia preparată se coc clătitele, una câte una, într-o tigaie de teflon. Se unge tigaia cu puţin ulei numai la prima clătită, pentru restul este suficient uleiul din compoziţie.

Se pune la fiert laptele cu vanilia. Când clocoteşte, se adaugă treptat ouăle bătute cu zahărul şi făina diluată cu lapte rece şi se fierb împreună, amestecând mereu,

până se îngroaşă şi se lasă la răcit. După ce se răcoreşte, se amestecă cu untul bătut spumă până se omogenizează perfect.

Se umplu clătitele cu crema de vanilie, se adaugă bucăţele de ciocolată, se rulează şi se pun într-o tavă. Se servesc pudrate cu zahăr.

sursa foto: Fotolia