Cum se face prăjitura „Vis de ciocolată“
Blat, cremă şi glazură cu ciocolată. Ce ţi-ai mai putea dori de la un desert în care vedeta este ciocolata?
De ce ai nevoie pentru prăjitură
24 de fursecuri cu ciocolată
300 g zahăr
50 g unt
425 g ciocolată cu lapte
220 g cremă de brânză
50 g cacao
4 ouă
150 g frişcă
Cum se prepară prăjitura
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mărunţeşti fursecurile până obţii o consistenţă fină, apoi adaugi o lingură unt topit şi una de zahăr şi omogenizezi. Pui blatul în tavă, într-un strat uniform, îl presezi uşor şi-l ţii în cuptor 5 minute. Scoţi tava şi laşi blatul la răcit.
Topeşti 300 de grame de ciocolată pe baie de aburi, apoi o amesteci cu crema de brânză, zahărul, cacaua şi ouăle. Torni crema peste blat şi dai din nou prăjitura la cuptor aproximativ o oră. O laşi să se răcească peste noapte.
Pentru glazură, topeşti ciocolata rămasă şi o combini cu frişca. Torni glazura peste prăjitură şi o ţii la frigider o oră.