Cum se face prăjitura „Vis de ciocolată“

prajitura jpeg

Blat, cremă şi glazură cu ciocolată. Ce ţi-ai mai putea dori de la un desert în care vedeta este ciocolata?

De ce ai nevoie pentru prăjitură

24 de fursecuri cu ciocolată

300 g zahăr

50 g unt

425 g ciocolată cu lapte

220 g cremă de brânză

50 g cacao

4 ouă

150 g frişcă

Cum se prepară prăjitura

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mărunţeşti fursecurile până obţii o consistenţă fină, apoi adaugi o lingură unt topit şi una de zahăr şi omogenizezi. Pui blatul în tavă, într-un strat uniform, îl presezi uşor şi-l ţii în cuptor 5 minute. Scoţi tava şi laşi blatul la răcit.

Topeşti 300 de grame de ciocolată pe baie de aburi, apoi o amesteci cu crema de brânză, zahărul, cacaua şi ouăle. Torni crema peste blat şi dai din nou prăjitura la cuptor aproximativ o oră. O laşi să se răcească peste noapte.

Pentru glazură, topeşti ciocolata rămasă şi o combini cu frişca. Torni glazura peste prăjitură şi o ţii la frigider o oră.

Sursa https://www.bunsenburnerbakery.com/

https://www.bunsenburnerbakery.com/