Desert cu lapte bătut şi căpşuni
Acest desert cu lapte batut si capsuni, un fel de biscuite pufos acoperit de căpşuni delicioase. Este recomandarea noastră pentru serile în care aveţi invitaţi la masă.
Ingrediente:
3 căni de făină 4 linguri de praf de copt o linguriţă de bicarbonat o cană de zahăr o bucăţică de unt o cană de lapte bătut 2 linguri de frişcă 500 de grame de căpşuni proaspete o lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Puneţi hârtie de copt într-o tavă. Amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul, un sfert de cană de zahăr şi sarea. Pasaţi uşor untul până se fărâmiţează şi adăugaţi-l peste compoziţie împreună cu laptele bătut. Turnaţi câte puţin din aluat în tavă pentru a forma biscuiţeii. Se lasă acest desert cu lapte batut si capsuni la cuptor 15-20 de minute.
Amestecaţi căpşunile cu restul de zahăr şi zeama de lămâie. Se lasă acest desert cu lapte batut si capsuni deoparte aproximativ 30 de minute. Se vor servi alături de biscuiţi şi frişcă.
Desert cu pere, frisca si fursecuri