Pui Kiev

pui kiev jpeg

Această reţetă se prepară în Ucraina, dar se crede că ar proveni de fapt din Rusia. La masa de prânz, adunaţi-i pe cei dragi la masă şi serviţi-le o porţie de pui Kiev. Garantăm ca va fi savurat până la ultima bucăţică.

Ingrediente:

8 bucăţi de piept de pui 225 de grame de pesmet 75 de grame de parmezan ras 5 ouă bătute spumă 100 de grame de făină un vârf de cuţit de paprika 4 linguri de ulei de floarea soarelui 4 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri de pătrunjel tocat fin 200 de grame de unt topit zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Într-un bol, puneţi usturoiul, pătrunjelul, untul şi zeama de lămâie şi amestecaţi bine. Aşezaţi fiecare felie de piept de pui pe suprafaţa de gătit şi, cu multă grijă, formaţi un fel de buzunăraşe în care veţi pune compoziţia cu usturoi. Într-un bol, amestecaţi pesmetul cu parmezanul, iar în alt recipient, bateţi ouăle. În al treilea castron, amestecaţi făina cu paprika şi sare. Înmuiaţi pieptul de pui, mai întâi în făină, apoi în ou şi la final în pesmet. Se prăjesc timp de 2-3 minute pe fiecare parte, după care se pun într-o tavă şi se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Sursa: bbcgoodfood.com