Pui la grătar cu lămâie şi oregano

pui la gratar cu oregano si lamaie jpeg

Chiar dacă Sărbătorile sunt pe terminate, de ce să nu ne bucurăm de încă un grătar în familie?

Ingrediente:

o lingură de coajă rasă de lămâie un sfert de ceaşcă de zeamă de lămâie un sfert de cană de oregano 4 linguri de ulei de măsline sare piper negru măcinat 4 piepturi de pui 4 lămâi tăiate pe jumătate

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecaţi coaja şi zeama de lămâie, oregano, uleiul de măsline, 2 linguriţe de sare şi una de piper. Turnaţi jumătate din compoziţie într-un alt bol şi puneţi în ele piepturile de pui.

Se lasă la marinat aproximativ 30 de minute, întorcând bucăţile de pui din când în când pentru a se marina pe toate părţile. Încingeţi grătarul sau tigaia-grill. Scoateţi puiul din boluri şi lăsaţi-l la uscat pe şerveţele de hârtie. Se lasă pe grătar câte 15-20 de minute pe fiecare parte. Luaţi-l de pe grătar şi puneţi în locul lui bucăţile de lămâie, timp de 8-10 minute.

Presăraţi deasupra puiului oregano şi serviţi-l cu feliile de lămâie.

Sursa: marthastewart.com