Supă de pui cu orez
Ce poate fi mai bună la masă de prânz decât o supă de pui cu orez? Află cum să o preparaţi citind reţeta de mai jos.
Ingrediente:
un pui întreg 4-5 morcovi mai mari tăiaţi pe jumătate 5-6 bucăţi de păstârnac tăiat pe jumătate 4 ţeline tăiate pe jumătate 2 cepe mari tocate 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de pudră de ardei iute sare o cană şi jumătate de orez o ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Puneţi într-o oală puiul, morcovii, păstârnacul, ţelina, ceapa, frunzele de dafin, usturoiul, pudra de ardei iute şi o linguriţă de sare. Se lasă la fiert timp de o oră, amestecând ocazional. Scoateţi puiul, păstârnacul şi morcovii din oală şi puneţi-i deoparte.
Cu ajutorul unei site, mutaţi zeama în altă oală şi lăsaţi restul de ingrediente deoparte. Puneţi oala pe foc şi adăugaţi ceapa verde şi orezul.
Se lasă la fiert 20 de minute. Între timp, tăiaţi puiul (din care veţi scoate toate oasele) în bucăţi mici. Procedaţi la fel cu morcovii şi păstârnacul. Când orezul din supă este gata, turnaţi aceste ingrediente în ea şi amestecaţi.
La sfârşit, se asezonează supa de pui cu orez si cu sare.
Sursa: marthastewart.com