Varză cu kaizer la cuptor

varza cu kaizer la cuptor jpeg

Ştiai că varza mai este numită şi „medicul săracilor" şi că a fost folosită din antichitate pentru tratarea multor dureri? Apreciată ca aliment, varza este şi un remediu care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Are acţiune nutritivă, energizantă, remineralizantă, tonifiantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor, este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative. Având efect antiacid, varza este un bun remediu în ulcere. Foloseşte şi tu varză în fel de fel de mâncăruri cum este această varză cu kaizer la cuptor.

Varză cu kaizer la cuptor - Ingrediente

1 varză proaspătă potrivită 1 ceapă mare 150 g kaizer 50 g unt 4 linguri smântână 150 ml lapte 2 linguri caşcaval ras 2 linguri parmezan ras 2 ouă 3 linguri pesmet sare piper

Varză cu kaizer la cuptor - Mod de preparare

Tai varza şuviţe, o opăreşti în apă cu sare 10 minute, o scurgi de apă şi o aşezi într-o formă termorezistentă unsă generos cu unt şi tapetată cu pesmet. Separat, căleşti ceapa tăiată

felii subţiri cu puţin unt, o scoţi cu lingura de supă şi o amesteci cu varza. În locul ei rumeneşti kaizerul tăiat bucăţi şi îl scoţi apoi deoparte. Baţi ouăle cu laptele şi

smântâna, adaugi caşcavalul ras şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni totul peste varză, adaugi restul de unt tăiat bucăţele şi introduci vasul în cuptorul bine încins,

pentru circa 40 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari deasupra parmezan ras, adaugi kaizerul prăjit şi mai laşi vasul la cuptor până se amestecă bine aromele şi

se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti caldă.