Drob în foitaj

1366551096 6501drob jpeg

Pregăteşte-te din timp pentru masa de Paşte. Fă o listă şi nu uita să adaugi şi tradiţionalul drob de miel. Acest drob în foitaj îl poţi servi ca aperivit.

Ingrediente:

  • Pentru umplutură:

măruntaiele de miel (ficat, inimă, rinichi),

3 ouă crude şi 3 ouă fierte tari,

3 linguri smântână,

2 cepe,

2 legături ceapă verde,

1 legătură mărar sau pătrunjel, după gust, sare, piper

  • Pentru aluat:

50 g unt,

½ ceaşcă cu apă,

sare,

200 g făină

Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine măruntaiele şi le pui la fiert în apă cu sare şi cu cele două cepe. Iei spuma ori de câte ori se formează. După ce s-au fiert, le treci prin maşina de tocat carne şi laşi tocătura deoparte. Prepari foaia de aluat şi în făina cernută pui sarea, untul la temperatura camerei şi apa.

Amesteci şi frămânţi până obţii un aluat închegat. Dacă e nevoie, mai adaugi făină, nu mai mult de o lingură odată. Amesteci şi frămânţi. Aduni aluatul ca o bilă şi îl dai la rece 30 de minute.

Întinzi o foaie subţire din aluat şi o aşezi într-o tavă de chec mai lungă. În tocătură pui ouăle bătute spumă cu sare şi piper, smântâna, ceapa verde şi verdeaţa tăiate mărunt. Amesteci bine şi torni acest drob de miel în tavă peste foaia de aluat. Pui şi cele trei ouă fierte şi acoperi cu marginile aluatului. Dai acest drob în foitaj la cuptor la foc potrivit pentru 50 de minute.

Stufat de miel

Coaste de miel marinate

Carne de miel cu legume