Hummus clasic

1 lentil hummus wdy 1118 1540312428 jpg jpeg

Ce este hummusul? Este o pastă cu o consistenţă cremoasă având ca ingredient de bază năutul. Hummusul a devenit foarte popular în întreaga lume în ultimele două decenii, deşi este savurat cu mult înainte în regiuni ca Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Încearca şi tu această reţetă clasică şi bucură-te de un preparat plin de arome şi istorie!

Ingrediente pentru hummus clasic:

450 gr năut 2  căţei de usturoi 3 linguri tahini (pastă de susan) 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură de ulei de măsline 1/2 linguriţă chimen pudră 1/2 linguriţă cimbru uscat sare şi  piper pudră de ardei pentru ornat, opţional

Mod de preparare hummus clasic:

Fierbe năutul până când este pătruns bine, aproximativ 30-40 de minute. Scurge-l, clăteşte-l şi lasa-l să se răcească. Într-un blender pune usturoiul, năutul răcit, tahini, zeama de lămâie, uleiul, chimenul, cimbrul, 3/4 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă  piper şi omogenizează totul până obţii o consistenţă cremoasă. la nevoie, poţi adăuga apă pentru a subţia compoziţia. Transferă amestecul într-un bol şi garniseşte cu ulei de măsline şi pudră de ardei.