Mâncare de dovlecei

mancare de dovlecei jpeg

Gustul dovleceilor proaspeţi este inconfundabil. Încearcă şi această reţetă!

Pentru 2 porţii Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică

Ingrediente

4 dovlecei

1 lingură bulion

1 legătură de ceapă verde

1 ceapă uscată mică

1 legătură de mărar

ulei

sare

3 roşii foarte coapte

Mod de preparare

Speli foarte bine dovleceii, îi răzui puţin de coajă şi tai rondele, pe care le presari cu sare şi le laşi 10 minute să stea aşa. Ştergi dovleceii de apa pe care şi-o lasă şi îi rumeneşti uşor pe ambele părţi. Îi scoţi pe şerveţele de hârtie.

Tai mărunt ceapa usca tă şi rondele ceapa verde. Le pui în cratiţă cu un pic de ulei şi le laşi doar 2-3 minute maximum, după care torni peste ele o ceaşcă de apă. Le laşi să fiarbă înăbuşit timp de 5 minute, adaugi dovleceii şi le fierbi împreună. După ce au fiert dovleceii pui roşiile tăiate cuburi şi bulionul.

Laşi să fiarbă împreună, potriveşti gustul de sare şi stingi focul. Presari mărarul tocat mărunt şi laşi mâncarea să stea aşa timp de 10 minute înainte de a o servi.

Această reţetă am primit-o de la Mioara,din Ilfov, cititoare a revistei noastre.