Roşii conservate

Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte tari, de mărime potrivită seminţe, de muştar seminţe de ienibahar, frunze de viţă-de-vie, frunze de vişin, sare grunjoasă neiodată, apă
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 70 min Dificultate: mică
Speli roşiile sub jet de apă rece, apoi le aşezi pe prosoape absorbante ca să se scurgă bine. Le înţepi în mai multe locuri cu o scobitoare groasă, pentru ca saramura să pătrundă în interior, iar roşiile să-şi păstreze forma. Aşezi pe fundul borcanelor sterilizate frunze de viţă, seminţe de muştar şi de ieni bahar, apoi aşezi roşiile, fără a le îndesa prea tare. Adaugi printre ele frunze de vişin. Fierbi, într-o oală încă pătoare, apă cu sare, în pro porţie de o lingură de sare la un litru de apă şi torni lichidul clo cotit peste roşiile din borcane, având grijă să nu se spargă.
Închizi borcanele cu capace înfiletate şi le sterilizezi circa 35 de minute din momentul în care începe să clocotească apa din vasul de sterilizat. Le laşi să se ră cească în vasul de sterilizat, apoi le scoţi şi le depozitezi în cămară.