Tartă cu ardei

Ingrediente: 200 g făină, 100 g margarină, 1 ou, 6 linguri apă, 1 praf de sare, 3 ardei capia roşii, 1 ardei gras galben sau portocaliu, 1 ardei gras verde, 3 ouă, 200 g telemea de oi, 100 g caşcaval, 3-4 linguri smântână groasă nucşoară, cimbru, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 75 min Dificultate: mică
Din ingredientele pentru blat, frămânţi un aluat omogen şi elastic, pe care-l laşi să stea la rece circa 30 de minute. Întinzi aluatul în foaie subţire, tapetezi cu ea o formă rotundă joasă, cu pereţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin pe margini. Înţepi aluatul în mai multe locuri cu furculiţa. Între timp, cureţi arde ii de cotoare şi de seminţe şi îi tai fâşii. Separat, într-un cas tron, baţi ouăle cu telemeaua rasă, smântâna, sare, piper şi condimente, după gust.
Aşezi fâşiile de ardei în fomă peste aluat şi torni peste ele compoziţia de brânză cu ouă. Razi deasupra caşcavalul, aduci aluatul de pe margini spre interior, încreţindu-l puţin, şi introduci forma în cuptor pentru încă 45 de minute, până se rumeneşte.