Tartă de spanac

spanac jpeg

Ingrediente pentru aluat: 300 g făină,  2 vârfuri de cuţit cu sare,  200 g unt,  1 gălbenuş,  6 linguri apă rece,  1 plic praf de copt Pentru umplutură:  250 g brânză Feta,  300 g spanac opărit,  6 ouă fierte tari,  2 căţei de usturoi,  2 cepe potrivite,  50 g unt,  6-7 crenvurşti,  sare, piper

medie

1h

6

Mod de preparare

Adaugi untul tăiat bucăţi.  Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşul, adaugi apa şi frămânţi un aluat  omogen, pe care-l laşi la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, cureţi ceapa, o tai mărunt, zdrobeşti căţeii de usturoi şi căleşti în unt 2-3 minute.  Adaugi spanacul scurs, untul, sare, piper după gust şi căleşti, la foc mic, 3 minute.

Scoţi coca de la rece, împarţi aluatul în două, întinzi o parte de cocă cu sucitorul pe o suprafaţă plană, aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci pereţii până la jumătate şi-l înţepi cu furculiţa.  Coci aluatul în cuptorul preîncălzit 10 minute. Apoi îl scoţi şi-l laşi puţin la răcit.

peste aluat. Pasezi brânza Feta cu o furculiţă într-un castron şi o amesteci cu piper. Torni brânza peste spanac  şi o uniformizezi cu ajutorul unei spatule de silicon. Aşezi deasupra umpluturii,  aproape de margini, ouăle fierte curăţate de coajă, formând un cerc.

Jumătatea de cocă rămasă o împarţi şi întinzi două foi subţiri. Acoperi cu o foaie tarta de spanac, iar cu cealaltă îmbraci fiecare crenvurşt. Îi aşezi de jur împrejurul tartei,

apăsând un pic marginile. Introduci din nou în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Tai tarta şi o serveşti după ce s-a răcit puţin.