Tocăniţă de legume

1365773260 4914tocanita 20de 20legume jpeg

Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte, 5-6 ardei capia roşii, 4 cepe roşii, 4 căţei de usturoi, 1 vânătă mare, 2 morcovi, 6-7 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet, 1 legătură pătrunjel verde, 1 linguriţă seminţe de coriandru măcinat, 1 linguriţă de busuioc uscat, 1 linguriţă boia de ardei dulce, sare, piper

Mod de preparare: Număr porţii: 4 Timp de preparare: 120 min Dificultate: medie

Opăreşti roşiile, le clăteşti cu apă rece şi le cojeşti pieliţele. Tai roşiile cuburi şi le aşezi într-un castron mare. Cureţi ardeii de cotoare şi seminţe, îi tai cuburi şi îi aşezi în acelaşi castron. Adaugi ceapa curăţată şi tăiată peştişori, vânăta curăţată de coajă şi tăiată cubule ţe, morcovii tăiaţi tot cubule ţe şi căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi.

Condimentezi legumele cu pătrunjel verde tocat mărunt, busuioc uscat, seminţe de coriandru măcinate, boia de ardei dulce, sare şi piper, după gust. Asezonezi cu uleiul de măsline şi oţetul, amesteci bine şi le fierbi circa 15 minute, după care le aşezi în borcane de circa 300g.

Sigilezi borcanele cu folie de celofan sau cu capace înfiletate şi le sterili zezi circa 45 de minute din momentul în care începe să fiarbă apa. După răcire, le scoţi şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit, până la folosire.