Antricot de vită cu vin

antricot de vita cu vin jpeg

Este vremea picnicurilor şi grătarele sfârâie sub greutatea cărnurilor. Iată una dintre propunerile noastre pentru un festin în aer liber!

Ingrediente

2 antricoate de vită

Pentru marinată

250 ml vin roşu 1 lingură ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi cimbru tarhon rozmarin 1 crenguţă de rozmarin verde sare piper

Mod de preparare

Amesteci bine, într-un bol, vinul cu uleiul, usturoiul zdrobit, ierburi aromate uscate, sare şi piper, după gust. Cu pasta obţinută freci antricoatele, apoi le laşi la frigider, într-un bol

acoperit cu o folie alimentară, până a doua zi.

Scoţi carnea din frigider, o cureţi cu un şervet absorbant de pasta marinată, apoi o aşezi pe grătarul bine încins. O laşi să se rumenească câte 4-5 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să fie uscată, ci suculentă. Scoţi carnea de pe grătar, o aşezi într-un castron de ceramică, pentru a conserva căldura, adaugi deasupra o crenguţă de rozmarin verde şi o serveşti imediat cu garnitură de legume.