Este vremea picnicurilor şi grătarele sfârâie sub greutatea cărnurilor. Iată una dintre propunerile noastre pentru un festin în aer liber!

Ingrediente

2 antricoate de vită

Pentru marinată

250 ml vin roşu
1 lingură ulei de măsline
3-4 căţei de usturoi
cimbru
tarhon
rozmarin
1 crenguţă de rozmarin verde
sare
piper

Mod de preparare

Amesteci bine, într-un bol, vinul cu uleiul, usturoiul zdrobit, ierburi aromate uscate, sare şi piper, după gust. Cu pasta obţinută freci antricoatele, apoi le laşi la frigider, într-un bol
acoperit cu o folie alimentară, până a doua zi.

Scoţi carnea din frigider, o cureţi cu un şervet absorbant de pasta marinată, apoi o aşezi pe grătarul bine încins. O laşi să se rumenească câte 4-5 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să fie uscată, ci suculentă. Scoţi carnea de pe grătar, o aşezi într-un castron de ceramică, pentru a conserva căldura, adaugi deasupra o crenguţă de rozmarin verde şi o serveşti imediat cu garnitură de legume.

Loading...