Aperitiv din piept de pui

aperitiv din piept de pui jpeg

Nişte mingiuţe foarte delicioase şi apetisante care te îmbie la startul unui meniu reuşit.

Ingrediente

1 piept de pui 50 g orez (sau paste gen orez) 1 ceapă 1 ardei capia roşu parmezan sau caşcaval 2 linguri smântână groasă pătrunjel verde boia de ardei iute sau dulce, după preferinţă 2 căţei de usturoi (opţional) sare piper salată verde frunze de rucola

Cum se prepară

Se fierbe pieptul de pui în apă cu puţină sare, se scurge zeama, se îndepărtează oasele şi se dă prin maşina de tocat. Separat, se fierbe orezul (sau pastele, gen orez) în apă cu sare, se strecoară şi se amestecă cu carnea de pui.

Se mai adaugă ceapă tocată mărunt, ardeiul capia curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe mici, pătrunjel verde tocat fin, usturoiul zdrobit (opţional), smântâna, sare şi piper, după gust. Se amestecă cu grijă toate ingredientele.

Din compoziţia obţinută se modelează între palme perişoare care se tăvălesc prin parmezan (sau caşcaval) ras şi se aşază pe un platou căptuşit cu frunze de salată verde şi de rucola. Se pudrează deasupra cu boia de ardei dulce sau iute, după preferinţă, şi se servesc garnisite cu ardei iute.

sursa foto: Profimedia