Aperitive cu dovlecei şi crustă de parmezan

Aperitive cu dovlecel si crusta de parmezan jpeg

Atunci când vrei să prepari gustări sănătoase, simple şi rapide, îţi recomandăm următoarea reţetă de aperitive cu dovlecei şi crustă de parmezan.

Aperitive cu dovlecei şi crustă de parmezan - Ingrediente

4 dovlecei medii, proaspeţi, tăiaţi în jumătăţi 50 g parmezan ras 1-2 linguri rozmarin proaspăt, tocat 1-2 linguri cimbru proaspăt, tocat ulei de măsline, după gust sare, după gust piper, după gust

Aperitive cu dovlecei şi crustă de parmezan - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul, ungi ambele părţi ale dovleceilor cu puţin ulei de măsline şi le aşezi pe o tavă de copt pregătită cu folie de aluminiu. Amesteci parmezanul şi ierburile aromatice într-un bol mic şi presari combinaţia peste dovlecel, împreună cu sarea şi piperul. Dai la cuptor 15 minute şi, dacă vrei, mai laşi 3-5 minute, până când parmezanul este crocant şi rumenit. Serveşti aceste aperitive cu dovlecei şi crustă de parmezan fie calde, fie la temperatura camerei.

Sursa + foto: accordingtoelle.com