O reţetă pe care o poţi face oricând eşti în pană de idei. Ardei graşi umpluţi cu carne tocată aromată, acoperiţi cu o felie de roşie. Trebuie să o încerci!


  • Pregătire:10 min
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

700 g ciuperci

7-8 ardei grași

2 roșii

100 g orez

4 cepe

2 morcovi

1 lingură pastă de tomate

1 l suc de roșii

1 lingură făină

75 ml ulei

sare

piper

mărar

pătrunjel

Mod de preparare

Cureți cepele, le toci și le călești în ulei până devin sti- cloase. Pui morcovii curățați și rași, mai amesteci 2-3 mi- nute. Adaugi orezul și mai ții pe foc, amestecând constant, 5 minute. Dai deoparte și lași la răcorit. 

Separat, fierbi 7-8 mi- nute ciupercile curățate. Tai capacele ardeilor și le înde- părtezi semințele. 

Adaugi peste orez ciupercile fierte și tocate, pasta de tomate, făina, 300 ml de suc de roșii, sare, piper, mă- 

rar și pătrunjel tocate, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele și umpli pe trei sferturi ardeii. Feliezi roșiile și pui câte o felie deasupra fiecărui ardei, apoi îi așezi într-o oală cu capac sau într-un vas yena, 

amesteci sucul de roșii rămas cu apă și torni până aproape să acoperi ardeii.
Pui capacul și dai ardeii la cuptor, la foc mediu, aproximativ o oră și jumătate. Dacă vrei, îi servești cu pătrunjel proaspăt tocat. 

Loading...
Evaluează articolul