Ardei graşi umpluţi

1 italian stuffed bell peppers ready to bake 1024x642 jpg jpeg

O reţetă pe care o poţi face oricând eşti în pană de idei. Ardei graşi umpluţi cu carne tocată aromată, acoperiţi cu o felie de roşie. Trebuie să o încerci!

  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

700 g ciuperci

7-8 ardei grași

2 roșii

100 g orez

4 cepe

2 morcovi

1 lingură pastă de tomate

1 l suc de roșii

1 lingură făină

75 ml ulei

sare

piper

mărar

pătrunjel

Mod de preparare

Cureți cepele, le toci și le călești în ulei până devin sti- cloase. Pui morcovii curățați și rași, mai amesteci 2-3 mi- nute. Adaugi orezul și mai ții pe foc, amestecând constant, 5 minute. Dai deoparte și lași la răcorit. 

Separat, fierbi 7-8 mi- nute ciupercile curățate. Tai capacele ardeilor și le înde- părtezi semințele.

Adaugi peste orez ciupercile fierte și tocate, pasta de tomate, făina, 300 ml de suc de roșii, sare, piper, mă-

rar și pătrunjel tocate, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele și umpli pe trei sferturi ardeii. Feliezi roșiile și pui câte o felie deasupra fiecărui ardei, apoi îi așezi într-o oală cu capac sau într-un vas yena,

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 12.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Times; color: #000000} span.s1 {font-kerning: none}

amesteci sucul de roșii rămas cu apă și torni până aproape să acoperi ardeii.

Pui capacul și dai ardeii la cuptor, la foc mediu, aproximativ o oră și jumătate. Dacă vrei, îi servești cu pătrunjel proaspăt tocat.