Gremolata (un amestec milanez de condimente) este cheia acestei reţete. Noi te învăţăm cum să o prepari.

Ingrediente

8 ardei graşi de toate culorile
150 g caşcaval
2 linguri ulei
2 linguri zeamă de lămâie

Pentru gremolata

4 linguri de pătrunjel verde tocat fin
4 căţei de usturoi tocaţi fin
2 linguri coajă de portocală rasă fin
1 lingură coajă de lămâie rasă fin
3 linguri ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare

Se coc ardeii pe o tavă, aşezată direct pe foc, având grijă să nu se ardă. Se lasă să stea într-o oală acoperită până se răcoresc şi se pot curăţa mai uşor de pieliţe.

Se face pentru fiecare ardei o tăietură laterală prin care se scot seminţele, având grijă ca restul ardeiului să rămână întreg. Apoi se aşază ardeii într-un vas termorezistent, unul lângă altul. Deasupra se pun fâşii de caşcaval.

Se parat, se prepară gremolata, amestecând ingredientele menţionate în reţetă şi se presară peste ardeii din tavă. Se stropesc cu ulei, zeamă de lămâie şi se pune vasul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se consumă calzi sau reci.

sursa foto: Stock Food

Loading...