Ardei umpluţi

profimedia 0036177449 jpeg

O reţetă perfectă pentru o duminică liniştită în familie.

Ce ai nevoie › 500 g ciuperci tăiate pe lung › 6 ardei graşi › 1 ceapă tocată › 3-4 căţei de usturoi pisaţi › 3 bucheţele de broccoli › 1 ardei verde tăiat cubuleţe › 100 g brânză de soia, rasă › sare › piper › ulei › 100 g orez › 1 cutie porumb

Ardeii îi speli, le tai cotoarele, pe care nu le arunci. Îi cureţi de seminţe şi îi laşi la scurs cu gura în jos.

Căleşti ceapa, o ţii până devine sticloasă. Dai cu sare şi piper şi pui usturoiul. Sotezi câteva minute să se combine aromele şi adaugi ciupercile şi orezul spălat. Când scade apa lăsată de ele, sotezi şi bucăţelele de broccoli cu ardeiul verde, apoi opreşti focul.

Umpli ardeii cu acest amestec, pui brânza de soia, boabele de porumb scurse şi îi dai la cuptor până când legumele se gratinează. Acoperi cu codiţa păstrată şi poţi servi.