Ardei umpluţi cu urdă şi brânză de vaci
Doamna Elena Harabagiu din Râmnicu Sărat ne-a trimis cea mai bună reţetă de ardei umpluţi cu urdă şi brânză.
De ce ai nevoie pentru ardei umpluţi cu urdă şi brânză de vaci
4 ardei capia de mărime potrivită
1 castravete
300 g urdă
150 g brânză de vaci
1 linguriţă iaurt degresat
1 legătură mărar
sare, piper
Cum se prepară ardeii umpluţi cu urdă şi brânză de vaci
Se iau ardeii şi li se taie un căpăcel cu codiţă cu tot, se curată de seminţe cu grijă, ca să rămână întregi, se spală şi se scurg. Se curăţă, se spală castravetele şi mărarul, se taie castravetele cubuleţe şi mărarul mărunt. Se freacă urda cu brânza proaspa de vaci, iaurtul, sarea, piperul, mărarul şi castravetele Se umplu ardeii cu amestecul de mai sus, se îndeasă bine şi se pun la frigider. Se servesc tăiaţi felii de 0,5 cm grosime