La mesele festive, când îţi trec pragul numeroşi musafiri, oferă-le un preparat apetisant şi delicios. Alege aceşti ardei umpluţi cu varză murată şi seminţe de pin, după o reţetă reinterpretată. Este un preparat „de dulce“ şi conţine, printre altele, smântână.

Ardei umpluţi cu varză murată şi seminţe de pin - Ingrediente (4 porţii)

1 ceapă albă
2 mere
1 lingură ulei
100 g stafide
500 g varză murată
sare
piper
75 g seminţe de pin
1 lingură seminţe de susan
4 ardei graşi de diferite culori
ulei de măsline, pentru uns tava
3 şalote
200 ml supă de legume
3 cepe verzi
100 g smântână pentru gătit
piure de cartofi, opţional

Ardei umpluţi cu varză murată şi seminţe de pin - Mod de preparare

Cureţi ceapa şi o toci fin. Speli merele, le tai pe sferturi, îndepărtezi cutia cu seminţe şi le tai cubuleţe. Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa până devine sticloasă. Adaugi stafidele şi merele şi le sotezi puţin. Adaugi varza murată scursă bine şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le căleşti pe toate 15 minute, la foc mediu. Separat, prăjeşti seminţele de pin şi pe cele de susan într-o tigaie uscată şi le adaugi în compoziţia de varză murată.

Speli ardeii graşi, îi tai jumătăţi, scoţi cotorul şi seminţele şi îi cureţi bine. Ungi o tavă de copt cu puţin ulei. Umpli jumătăţile de ardei gras cu varza murată călită. Cureţi şalotele, le tai rondele şi le adaugi în tavă. Aranjezi ardeii peste stratul de şalote, torni supa de legume şi dai la cuptor 25 de minute.

Speli cepele verzi şi le tai rondele. Le amesteci cu smântâna şi apoi, cu o lingură, torni smântâna peste ardeii din tavă şi îi mai ţii la cuptor 10 minute. La final, dacă vrei, îi serveşti cu piure cald.

Sursa + foto: eatsmarter.com

Ardei umpluţi cu pui şi orez

Ardei umpluţi cu legume, perfecţi în zilele de post

Ardei umpluţi cu orez şi fasole

Loading...
Evaluează articolul