Danemarca a câştigat Bocuse D’Or 2019. Nordicii domină clasamentul

1 bocuse 1 jpg jpeg

Danemarca a câştigat anul acesta pestigioasa competiţie Bocuse D’Or, echivalentul Jocurilor Olimpice în gastronomie. Echipa Suediei s-a clasat pe locul al doilea, iar Norvegia pe poziţia a treia în clasamentul concursului desfăşurat la Lyon (Franţa), în perioada 29-30 ianuarie 2019.;  

24 de ţări au participat la competiţia din acest an, însă nordicii au dominat clasamentul, la fel ca şi în anii trecuţi. Echipele de bucătari au avut la dispoziţie 5 ore şi jumătate pentru a pregăti un antreu şi un platou, iar echipa Danemarcei (condusă de chef Kenneth Toft-Hansen) a reuşit să impresioneze juriul cu un preparat din antricot şi organe de viţel (platoul) şi un antreu bazat pe legume şi crustacee. 

Printre membrii juriului s-a numărat renumitul bucătar francez Régis Marcon, chef al restaurantului Le Clos des Cimes, cotat cu 3 stele Michelin, totodată fost câştigător al premiului Bocuse D’Or, în 1995.

Concursul a fost creat în 1987, de Paul Bocuse, considerat părintele gastronomiei franceze moderne. Celebrul chef a murit în 2018, iar evenimentul este acum organizat de fiul său, Jerome.