Micul dejun este prima şi cea mai importantă masă a zilei, motiv pentru care trebuie să cântăreşti cu atenţie alegerile făcute deoarece trebuie să îţi asigure energie pe tot parcursul zilei.

Un organism perfect are nevoie de hrană atât spiriuală cum este meditaţia, respiraţia, mişcarea cât şi fizică precum este alimentaţia de zi cu zi.

Consumarea fructelor la masa de dimineaţă nu doar că îţi va oferi o porţie zdravănă de enrgie  dar te va ajuta să pierzi şi câteva kilograme din cauză că mobilizează tractul digestiv.

Vitamine şi minerale de la prima oră

Considerate ca fiind o veritabilă sursă de antioxidanţi printre care menţionăm vitamina C dar şi potasiul, atât de necesare pentru buna funcţionare a corpului tău.

Bananele sunt un exemplu clar al prezenţei potasiului, un nutriment esenţial pentru sănătatea musculaturii tale, astfel că dacă alegi să consumi dimineaţa o banană îţi vei îmbunătăţi condiţia fizică şi vei preveni anumite probleme de sănătate.

Pentru un stil de viaţă sănătos este indicat să cosumi 5 porţii zilnice de fructe şi legume.

Conţinut important de fibre

Pe lângă vitamine şi minerale fructe îţi aduc un aport de fibre care îţi vor oferi senzaţia de sănătate mai mult timp, te vor ajuta să combaţi contipaţia şi să te menţii tânăr.

Un mic dejun perfect at trebui să înceapă prin a consuma un pahar de apă cu lămâie, care datorită efectului astringent al lămâii să pregătească tractul digestiv pentru a fi curăţat şi vitaminizat.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Loading...