Ingrediente: 1 banană mare bine coaptă, pentru fiecare porţie, 3 cupe de îngheţată diferită, pentru fiecare porţie, 100 ml sos de ciocolată, 2 cireşe glasate, pentru fiecare porţie, 100 g frişcă

Pentru sos: 100 g unt, 1 pahar zahăr pudră, 2 gălbenuşuri, 3 linguri cacao, 2 pachete zahăr vanilat

Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mică

Mod de preparare:

Cureţi banana de coajă, o tai în două, pe lungime, şi aşezi cele două jumătăţi într-o farfurie de desert mai încăpătoare. Între cele două jumătăţi de banană aşezi cele trei sortimente de îngheţată, adaugi frişca, asezonezi cu sos de ciocolată şi garniseşti cu cireşe glasate. Serveşti imediat.

Pentru sosul de ciocolată, freci untul topit (dar nu prea fierbinte) cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, adaugi ouăle şi freci până se transformă în cremă. Adaugi pudra de cacao treptat şi freci bine pentru a se îngloba perfect.

Loading...
Evaluează articolul