Banane congelate cu ciocolată şi cocos

Banane congelate cu ciocolată şi cocos jpeg

Vrei un desert rece, delicios şi sănătos? Atunci prepară această reţetă de banane congelate cu ciocolată şi cocos. E uşor de făcut şi e potrivit pentru cei mici!

Banane congelate cu ciocolată şi cocos

Ingrediente 2 porţii

  • 1 banană
  • beţe pentru îngheţată

Pentru învelişul de ciocolată:

  • 510 g ciocolată neagră 
  • 3 linguri ulei de cocos

Topping:

  • nucă de cocos mărunţită, după gust

Prepară şi: Macaroane cu brânză şi dovleac

Mod de preparare

Tăiaţi banana în jumătate, pe orizontală.

Introduceţi beţişoarele în mijlocul jumătăţilor de banană. Transferaţi bananele pe o tavă de copt căptuşită cu hârtie şi congelaţi până devin solide.

Într-un pahar înalt sau cană, adăugaţi ciocolata şi uleiul de cocos. Băgaţi la microunde la intervale de 30 de secunde, timp de 1 minut şi jumătate, şi amestecaţi până devine neted.

Puneţi amestecul pe o farfurie. Se tăvălesc bananele în stratul de ciocolată, apoi se adaugă toppingul.

Puneţi bananele la congelator până când sosul de ciocolată s-a întărit. Poftă bună!

Prepară şi: Reţetă Mojito cu lime

Sursa