Vrei un desert rece, delicios şi sănătos? Atunci prepară această reţetă de banane congelate cu ciocolată şi cocos. E uşor de făcut şi e potrivit pentru cei mici!

Banane congelate cu ciocolată şi cocos

 

Ingrediente 2 porţii

 
  • 1 banană
  • beţe pentru îngheţată
 

Pentru învelişul de ciocolată:

 
  • 510 g ciocolată neagră 
  • 3 linguri ulei de cocos
 

Topping:

 
  • nucă de cocos mărunţită, după gust

Mod de preparare

 
Tăiaţi banana în jumătate, pe orizontală.
Introduceţi beţişoarele în mijlocul jumătăţilor de banană. Transferaţi bananele pe o tavă de copt căptuşită cu hârtie şi congelaţi până devin solide.
Într-un pahar înalt sau cană, adăugaţi ciocolata şi uleiul de cocos. Băgaţi la microunde la intervale de 30 de secunde, timp de 1 minut şi jumătate, şi amestecaţi până devine neted.
Puneţi amestecul pe o farfurie. Se tăvălesc bananele în stratul de ciocolată, apoi se adaugă toppingul.
Puneţi bananele la congelator până când sosul de ciocolată s-a întărit. Poftă bună!
 
 
Loading...