Bărcuţe cu carne şi praz, preparat turcesc

16249384438 42743424d7 c jpeg

Dacă iubeşti mâncărurile turceşti, nu-ţi rămâne decât să prepari şi tu cea mai bună pizza, sub formă de bărcuţă.

De ce ingrediente ai nevoie pentru bărcuţe cu carne şi praz Pentru aluat 300 g făină 80 g unt 150 ml lapte 1 linguriţă sare 25 g drojdie 1 linguriţă zahăr 1 gălbenuş

1 kg praz

200 g carne de vită tocată

1 legătură pătrunjel

50 ml ulei de măsline

sare

piper

chimen

caşcaval ras

Freci drojdia cu zahărul până ce se omogenizează (dacă este uscată o înmoi în puţin lapte), adaugi apoi jumătate din laptele călduţ şi 2 linguri de făină, ca să obţii un aluat moale. O laşi deoaprte să crească la cald, 15-20 minute, până îşi dublează volumul.  Torni apoi restul de lapte, untul topit, gălbenuşul, sarea şi le amesteci bine cu lingura şi cu restul de făină, apoi frămânţi 3-4 minute cu mâna şi îl laşi să crească, 20 de minute.

Cureţi,  speli şi tai prazul mărunt, îl pui la călit în uleiul încins, adaugi carnea, o laşi 2 minute, apoi încorporezi

pătrunjelul spălat şi tocat mărunt, sare, piper şi chimen, după gust.

Tepetezi cu făină, masa de lucru şi împarţi aluatul în părţi egale. Formezi mingiuţe, le întinzi pe rând, în forme ovale, împătureşti părţile laterale de 2-3 ori până uneşti vârfurile şi în mijloc pui un strat din umplutură şi o întinzi până la margini.  O aşezi în tava tavetată şi procedezi la fel şi cu celelalte.

Le presari cascaval ras şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, până se rumenesc uşor marginile.

Sursa www.cahidesultan.net