Parfumate cu gem şi uşor crocante, aceste bărcuţe cu nucă sunt un desert irezistibil.

De ai nevoie pentru bărcuţele cu nucă
Pentru umplutură

› 4 albuşuri
› 1 pliculeţ zahăr vanilat
› 120 g zahăr
› 150 g miez de nucă
Pentru aluat
› 10 g drojdie
› 2 linguri zahăr pudră
› 300 g făină
› 1 lingură lapte călduţ
› 1 linguriţă praf de copt
› 4 gălbenuşuri
› 120 g unt
› 200 g gem

Cum se prepară bărcuţele cu nucă

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi zahărul vanilat şi se încorporează la final nuca măcinată.
Pentru aluat, se face o maia din drojdia amestecată cu o linguriţă de zahăr pudră, o lingură de făină şi laptele. Se
lasă să crească până îşi dublează volumul. Se cerne făina într-un castron, se adaugă praful de copt, zahărul, gălbenuşurile, untul moale, maiaua şi se frământă un aluat neted.
Se împarte aluatul în trei. Se întind trei dreptunghiuri mai groase, se ung cu gem şi se rulează laturile mai lungi
până la mijlocul foii. Trebuie să rămână loc pe centru.
Se aşază prăjiturile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, se umplu spaţiile goale cu umplutură de nucă şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru 35-40 de minute.

Loading...