Bărcuţe din dovlecei umplute cu cârnaţi picanţi

italian zucchini boats 07 27 14 1 ca jpeg

Dovleceii sunt foarte gustoşi în combinaţie cu cârnaţi picanţi, dar atunci când sunt acoperiţi cu brânză şi sos special de roşii au un gust delicios. Uite cum îi prepari:

Ingrediente

Sosul de roşii

ulei de măsline 2 căţei de usturoi, presaţi 2 conserve de roşii în bulion sare şi piper 1 lingură de condimente

Pentru „bărcuţe“

1 cană quinoa, gătită

2 cârnaţi picanţi, tăiaţi, gătiţi şi scurşi de grăsime

½ linguriţă condimente

1 linguriţă frunze de pătrunjel, plus 1 lingură tocat

4 dovlecei mari, înjumătăţiţi pe lungime scobiţi de seminţe

ulei de măsline

sare

piper negru

2 căni brânză răzuită

sos de roşii

¼ cană frunze busuioc

Mod de preparare

Pregăteşte o tavă cu o foaie de copt şi preîncălzeşte cuptorul la foc mic.

Prepară umplutura adaugând cerealele quinoa, cârnaţii gătiţi, condimentele italiene şi lingura de frunze de pătrunjel într-un bol şi amestecându-le. Adaugă sare şi piper dacă este nevoie.

Încinge grătarul la foc mediu. Stropeşte dovleceii cu ulei de măsline şi asezonează-i cu sare şi piper.

Când grătarul este încins, pune dovleceii cu partea tăiată în jos şi găteşte-i pentru 3-4 minute. Întoarce-i şi continuă să-i găteşti încă 2 minute. I-ai de pe foc şi lasa-i la răcit.

Pune în fiecare jumătate de dovlecel umplutură şi pune-i în tava pregătită. Acoperă-i cu brânză răzuită. Pune-i la cuptorul la foc mare şi lasa-i câteva momente, până când brânza se topeşte.

Pune deasupra dovleceilor acoperiţi cu brânză, sos de roşii şi pătrunjel tocat, dacă doreşti.

Pentru sos, stropeşte o tigaie pe foc cu ulei de măsline. Când este încinsă pune usturoiul şi după câteva momente pune şi roşiile. Adaugă sare, piper şi comdimenteşi amestecă pentru combinare. Lasă sosul la fiert, neacoperit, cam 20 de minute.

Sursa: The Cozyapron