Ştii biscuiţii italienilor? Se potrivesc de minune lângă un pahar cu lapte, la micul dejun, ca gustare, sau după cină, ca desert. Sunt atât de aromaţi şi apreciaţi în întreaga lume datorită texturii unice, metodei de coacere dublă, dar şi migdalelor care sunt ingredient nelipsit din această reţetă.

Ingrediente:

120 grame unt moale,

270 grame zahar,
3 oua întregi,
1 linguriţă esenţă de anason,
450 grame făină de grâu,
2 linguriţe praf de copt,
un praf de sare,
150 grame migdale mărunţite,
o lingură sau două de lapte.

   Mod de preparare biscotti tradiţionali:

Într-un castron mare freacă zahărul cu untul moale, până obţii o cremă spumoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare. Combină ingredientele uscate şi adaugă în cremă, puţin câte puţin până se încorporează totul. Adaugă apoi migdalele mărunţite. Pune într-o tavă, hârtie de copt pe,  care o ungi cu puţin unt sau chiar ulei. Împarte aluatul în doua părţi egale şi întinde prima jumătate în tava, într-un strat de cca 1 cm grosime pe care îl tai în formă de romburi. Unge cu lapte şi presară zahărul rămas, pe deasupra. Coacem în cuptorul preîncălzit, la 190°C timp de 15-20 minute sau până biscuiţii devin rumeni. Scoate apoi tava şi lasă-i la răcit timp de 15 minute. Reduce apoi focul la 150°C şi pune din nou biscuiţii preţ de 10 minute sau până devin fermi la atingere. După ce s-au răcit, ii poţi păstra în recipiente închise ermetic.

Loading...