Ai poftă de un desert gustos, dar nu vrei vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Îţi propunem o reţetă care nu necesită coacere: biscuiţi cu cremă la pahar. 

 


  • Pregătire:15 min
  • Porții:8
  • Gătire:30 min
  • Timp total:45 min
  • Categorie:desert
Ingrediente
● 700 g biscuiţi cu ciocolată
● 600 g iaurt grecesc natural
● 200 ml frişcă lichidă
● 100 g zahăr
● 4 linguri zeamă de lămâie
● 100 g căpşuni congelate sau proaspete
 
Pentru decor
● 6 cireşe glasate
● frunze de mentă
Mod de preparare
Decongelezi căpşunile, arunci apa, apoi le faci un piure fin, pe care-l treci prin sită şi îl laşi deoparte. Sfărâmi biscuiţii cu ciocolată şi-i stropeşti cu zeama de lămâie. Baţi frişca rece cu zahărul până se întăreşte. Jumătate din crema de frişcă o amesteci cu 300 g de iaurt.
 
Combini piureul de căpşuni cu iaurtul rămas, apoi, prin mişcări uşoare, încorporezi restul de cremă de frişcă.
 
Pregăteşti 6 pahare de sticlă.  Pe fundul fiecărui pahar pui o lingură de biscuiţi, acoperi cu cremă de iaurt grecesc cu frişcă, pui din nou o lingură de biscuiţi şi termini cu cremă de iaurt cu fructe.
 
Decorezi desertul cu cireşe glasate şi cu frunze proaspete de mentă.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul