Desert cu cocos fără coacere

prajitura cu cocos jpeg

Cine spune că cele mai bune deserturi sunt cele preparate la cuptor? Iată doar un exemplu cremos, care-ţi va îndulci fiecare zi. Un desert cu cocos fara coacere.

Ai nevoie de

Pentru crema de cocos

400 ml lapte de cocos

3 linguri zahăr

1 lingură făină

1 lingură mălai

50 g nucă de cocos

Pentru crema de alune

150 g alune

250 g unt moale

150 g zahăr

125 ml lapte

Pentru blat

60 de biscuiţi simpli

Pentru crema de cocos amestecă laptele cu zahărul şi pune-l pe foc până începe să dea în clocot. Dă deoparte şi adaugă făina şi mălaiul. Amestecă până crema se îngroaşă, după care las-o să se răcească.

Macină alunele şi amestecă-le cu făina. Pune-le în lapte fierbinte şi amestecă bine. Untul se freacă bine cu zahărul până capătă aspectul unei creme, după care se încorporează în crema de alune.

Pune într-o tavă de cuptor un strat de biscuiţi, întinde o treime din crema de alune, un nou strat de biscuiţi, o jumătate de strat de cremă de cocos. Repetă până termini ingredientele, dar ultimul strat trebuie să fie de cremă de alune. Dai acest desert cu cocos la frigider până a doua zi.

Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)

Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)

Prăjitură cu gem şi bezea

Prăjitură cu gem şi bezea

Prăjitură cu nucă Sumegi

Prăjitură cu nucă Sumegi

Sursa foto http://www.moderntasteblog.com

http://www.moderntasteblog.com