Ştii că pielea are un aliat important în cătină? Aceasta conţine vitaminele A, K, E, B, necesare pentru fermitatea şi elasticitatea pielii.

Ingrediente

Pentru biscuiţi
125 g unt
150 g zahăr
1 ou
200 g ciocolată neagră
150 g făină
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
1 praf de copt

Pentru cremă
150 g zahăr
250-300 g cătină
2 ouă
2 gălbenuşuri
100 g unt
4 g gelatină înmuiată în apă rece

Mod de preparare

Freci untul cu zahărul, adaugi oul bătut, făina, esenţa, sarea şi praful de copt. Torni ciocolata topită pe baie de aburi şi omogenizezi. Împarţi aluatul în 30 de bucăţi şi le modelezi în formă de bilă. Dai la frigider 30 de minute. Într-o tavă tapetată, aşezi bilele turtite uşor. Dai tava la cuptorul încins 12 minute.

Prepari crema amestecând zahărul cu sucul obţinut din cătina stoarsă. Pui o cratiţă cu apă pe foc, iar deasupra ei vasul cu suc. Amesteci până când zahărul se topeşte complet. În alt vas termorezistent, mixezi bine ouăle cu gălbenuşurile. Torni sucul de cătină, amestecând continuu. Adaugi gelatina hidratată şi omogenizezi, până se topeşte complet. Laşi pe foc până ce crema se întăreşte. Dai deoparte şi adaugi untul. Mixezi bine, apoi ţii la rece.

Umpli biscuiţii, 2 câte 2, cu cremă şi serveşti.

Loading...