Un desert sănătos şi delicios de care copiii se vor îndrăgosti. Partea bună la biscuiţii moi de ghimbir este că, indiferent de mărimea la care îi faci, ei vor rămâne moi şi după ce se vor răci pe farfurie.

Biscuiţi moi cu ghimbir

 

Ingrediente

 
  • 300 grame de făină 
  • 2 linguriţe ghimbir măcinat
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 3/4 linguriţă scorţişoară 
  • 1/2 linguriţă cuişoare
  • 1/4 linguriţă sare
  • 170 grame de margarină 
  • 128 grame de zahăr alb
  • 1 ou
  • 1 lingură apă
  • 85 grame de melasă

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la 175 grade C. Cerneţi făina şi adăugaţi peste ea ghimbirul măcinat, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara, cuişoarele şi sarea. Amestecaţi bine şi lăsaţi deoparte.
Într-un bol mare, amestecaţi margarina şi zahărul până când sunt omogene. Amestecaţi oul bine de tot, apoi apa şi melasa. 
Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul de melasă. Amestecaţi continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Formaţi bile din aluat şi rulaţi-le în cele două linguri zahăr puse deoparte. Puneţi bilele la câţiva centimetri distanţă, pe o foaie de hârtie de copt, şi aplatizaţi uşor, până arata ca biscuiţii.
Se coc 8-10 minute în cuptorul preîncălzit. Lăsaţi biscuiţii să se răcească pe foaia de copt timp de 5 minute, apoi pe un grătar sau farfurie. A se depozita într-un recipient care se închide etanş. Poftă bună!
 
 
Loading...