Această fleică de porc după o reţetă chinezească este dulce, sărată şi perfect fragedă. Gătirea lentă a cărnii de porc într-un amestec aromat de usturoi, ghimbir şi zahăr brun îi oferă acea glazură semnificativ-dulce care se asortează perfect cu sosul de soia sărat.
*Sfat: Serviţi-o cu orez pentru cină şi uitaţi că aţi dorit să comandaţi de la restaurant.
 

Fleică de porc glazurată, reţetă chinezească

 

Ingrediente pentru 4 porţii

 
  • 500 g fleică de porc, slabă 
  • 960 ml de apă, 250 de mililitri separat
  • 4 felii de ghimbir proaspăt
  • 1 ceapă verde, tăiată în bucăţi mari
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahăr brun
  • 3 linguri sos de soia light
  • 3 linguri sos de soia brun
  • 3 linguri de vin de orez
  • orez fiert, pentru garnitură
  • felii de ceapă verde, pentru ornare

Mod de preparare

 
Tăiaţi fleica de porc în cuburi de aproximativ 2 ½ cm.
Puneţi 1 litru de apă la fiert într-o oală, apoi adăugaţi carnea de porc, ghimbirul, ceapa şi usturoiul şi fierbeţi 3-4 minute.
Scoateţi carnea de porc din apă şi scurgeţi pe o farfurie căptuşită cu un prosop de hârtie. Aruncaţi apa şi legumele rămase.
Curăţaţi şi uscaţi vasul, apoi puneţi-l la foc mare şi adăugaţi uleiul de măsline. Se pune carnea de porc în oală şi se găteşte până la rumenit. 
Adăugaţi zahărul brun, apoi reduceţi focul. Amestecaţi continuu până când zahărul s-a topit, caramelizat şi a acoperit carnea de porc uniform.
Adăugaţi imediat sosurile de soia şi vinul de orez, amestecând continuu timp de 5-6 minute sau până când lichidul s-a redus la o glazură groasă.
Adăugaţi restul de 250 de mililitri de apă. Se agită, se acoperă şi se fierbe timp de aproximativ 45 de minute. Asiguraţi-vă că amestecul este la foc mic, nu fierbe. Amestecaţi la fiecare 10 minute sau mai mult, adăugând mai multă apă dacă vasul se usucă.
Scoateţi capacul. Sosul ar trebui să coacă carnea de porc într-o glazură foarte groasă. Dacă este prea fliud, continuaţi să agitaţi, neacoperind oala, până când lichidul s-a redus.
Se serveşte imediat peste un bol de orez şi se presară cu ceapă verde feliată. Poftă bună!
 
 
Loading...