Friptură de vită cu cartofi (Boef Bourguignon)

boeuf bourguignon jpeg

Denumirea destul de alambicată s-ar putea să te încurce. Dar dacă alegi să prepari această mâncare te vei convinge cât de uşor de preparat este.

Ingrediente

1 kg de carne de vită (de la gât)

150 g şuncă

2 morcovi

1/2 kg ceapă

ulei

o cutie de ciuperci

2 căţei de usturoi

2 linguri bulion

700 ml vin roşu sec

sare

piper

foi de dafin

cuişoare

pătrunjel

cimbru

Mod de preparare

Într-un vas pui carnea tăiată cuburi mari, ceapa tocată, morcovul tăiat, pătrunjelul, cuişoare, după gust, cimbrul, usturoiul, piperul şi vinul şi laşi la frigider peste noapte să se marineze. A doua zi scoţi carnea, o usuci şi o căleşti.

Adaugi şi şunca şi o rumeneşti, apoi pui ciupercile şi torni şi sosul în care au stat toate la marinat peste noapte. Laşi să fiarbă la foc mic timp de 2 ore cel puţin. La fiert, pui şi foaia de dafin şi aproape de final poţi adăuga şi cartofi şi să aduci cu totul la masă sau să pregăteşti un piure cum procedează majoritatea francezilor.

sursa foto: Fotolia