Friptură de vită cu cartofi (Boef Bourguignon)
Denumirea destul de alambicată s-ar putea să te încurce. Dar dacă alegi să prepari această mâncare te vei convinge cât de uşor de preparat este.
Ingrediente
1 kg de carne de vită (de la gât)
150 g şuncă
2 morcovi
1/2 kg ceapă
ulei
o cutie de ciuperci
2 căţei de usturoi
2 linguri bulion
700 ml vin roşu sec
sare
piper
foi de dafin
cuişoare
pătrunjel
cimbru
Mod de preparare
Într-un vas pui carnea tăiată cuburi mari, ceapa tocată, morcovul tăiat, pătrunjelul, cuişoare, după gust, cimbrul, usturoiul, piperul şi vinul şi laşi la frigider peste noapte să se marineze. A doua zi scoţi carnea, o usuci şi o căleşti.
Adaugi şi şunca şi o rumeneşti, apoi pui ciupercile şi torni şi sosul în care au stat toate la marinat peste noapte. Laşi să fiarbă la foc mic timp de 2 ore cel puţin. La fiert, pui şi foaia de dafin şi aproape de final poţi adăuga şi cartofi şi să aduci cu totul la masă sau să pregăteşti un piure cum procedează majoritatea francezilor.
sursa foto: Fotolia