Oricând ai poftă de ceva dulce prepară rapid aceste bombonele cu ciocolată şi pudră de cacao.

Ingrediente: 120 g unt, 220 g zahăr pudră, 1 ou, 150 g făină, 1 esenţă de vanilie

Pentru cremă: 100 g ciocolată (sau 2 linguri pudră de cacao), 1 lingură zahăr pudră, 2 linguri apă, 1 linguriţă rom, 50 g unt

Pentru decorat: 50 g pudră de cacao

Timp de preparare: 45 min
Dificultate: medie

Mod de preparare:

Freci spumă zahărul cu untul, adaugi oul, esenţa de vanilie şi făina treptat, frământând până obţii un aluat uniform şi consistent. Acoperi aluatul şi îl laşi 30 de minute la rece. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi zahărul, două linguri de apă şi laşi să fiarbă până devine o cremă groasă. Adaugi romul, amesteci şi o dai deoparte de pe foc.

Când se mai răcoreşte, adaugi untul, puţin câte puţin, şi freci bine. Întinzi aluatul în foaie, tai pătrate cu latura de 6 cm şi modelezi din aluatul respectiv biluţe, pe care le aşezi pe o tavă tapetată cu folie specială de copt. Le introduci în cuptorul preîncălzit şi le laşi la copt circa 15 minute. Când le scoţi, le îmbraci în crema de ciocolată şi le tăvăleşti prin pudră de cacao. Biluţele de ciocolată se păstrează la rece până în momentul servirii.

Loading...
Evaluează articolul