Fie că vrei să slăbeşti, fie că vrei să-ţi menţii greutatea, carnea de curcan este ideală. Se ştie că acest tip de carne are mai puţine calorii decât puiul. Şi, de ce nu, ar putea fi o alternativă la carnea de peşte.

Ingrediente

Pentru borş

3 fire ceapă verde
2 morcovi
1 gulie mare
1 ţelină frunze şi coadă
mărar verde
busuioc verde
zeamă de lămâie
sare
piper

Pentru perişoare

300 g carne de curcan tocată
1 ceapă tocată fin
1 ou
pătrunjel verde tocat mărunt
sare
piper
ulei pentru prăjit

Preparare

Amestecă carnea tocată cu restul ingredientelor pentru perişoare, potrivind gustul cu sare şi piper, apoi formează cu mâna perişoare rotunde sau lunguieţe (după preferinţă) şi perpeleşte-le uşor în ulei bine încins, doar pentru a prinde o crustă la suprafaţă. Scoate-le deoparte pe o farfurie şu păstrează-le calde.

Separat, curăţă legumele, spală-le şi taie-le după preferinţă. Fierbe 2 l de apă cu sare. Adaugă legumele în apă când clocoteşte şi lasă-le să fiarbă 15 minute. Apoi adaugă perişoarele şi lasă-le să mai fiarbă încă 15 minute.

Potriveşte gustul cu sare şi piper, adaugă mărarul tocat, busuiocul prins în buchet. După 2-3 clocote, ia vasul de pe foc şi scoate busuiocul. Adaugă zeamă de lămâie după gust şi lasă oala acoperită 5 minute înainte de a servi borşul. Zeama de lămâie poate fi înlocuită cu borş.

Loading...