Poţi îmbunătăţi gustul deosebit al acestui borş de legume cu perişoare cu leuştean şi ţelină.

Ingrediente pentru borş de legume cu perişoare

Pentru perişoare
400 g piept de pui tocat
2 linguri orez fiert
1 ceapă
2 ouă
1 felie de pâine
1/2 legătură pătrunjel

Pentru borş
2 morcovi
1 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel
1 cartof mare
1 gulie
câteva bucheţele de conopidă
2 linguri ulei
1 legătură leuştean
frunze de ţelină
borş de casă
sare
piper

Mod de preparare pentru borş de legume cu perişoare

Se curăţă legumele, se spală şi se ­taie mărunt sau ­după preferinţă, apoi se călesc, într-o oală, cu ­uleiul şi 3-4 linguri de apă, până încep să se ­înmoaie. Se adaugă 2-3 litri de apă ­caldă, un praf de sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 30 de minute, sub capac.

Între timp, se amestecă, într-un castron, pieptul de pui cu ceapa tocată mărunt, felia de pâine înmuită în apă şi stoarsă bine, cele două linguri de orez fiert, ouăle bătute uşor, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare. Când legumele sunt bine pătrunse, se adaugă perişoarele, una câte una, şi se lasă să fiarbă încă 15 minute, la foc mic, până cad toate la fundul vasului.

Se potriveşte din nou gustul de ­sare şi piper, se adaugă frunzele de ţelină toca­te mărunt, borşul de casă fiert separat şi spumuit şi se mai lasă 2-3 clocote. Se ia ­vasul deoparte, se adaugă leuşteanul tocat peste borşul de legume cu perişoare şi se lasă să se aromatizeze, cu capacul deasupra, 5 minute, apoi se serveşte.

sursa foto: Image Food

Loading...