Ciorbă de perişoare, ideală în zilele friguroase

bors de perisoare jpeg

Încearcă un delicios borş de perişoare, care te va încălzi în zilele reci de iarnă.

Ingrediente

Pentru perişoare

500 g carne de curcan tocată 2 linguri orez 1 ou 1 ceapă sare piper

Pentru borş

2 l apă

500 ml borş

4-5 roşii, cubuleţe

1 ţelină

1 morcov

150 g năut fiert, opţional

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Pentru perişoare, amesteci carnea cu ceapa tocată, orezul spălat, oul, sare şi piper, după gust. Formezi perişoare cu mâinile umede şi le aşezi pe un platou. Pui la fiert legumele tăiate, mai puţin roşiile, în apă cu sare. Când au devenit moi adaugi perişoarele formate şi după ce se ridică la suprafaţă pui roşiile şi, dacă vrei, boabele de năut. Laşi 10 minute să se combine aromele, torni borşul, mai clocoteşti de câteva ori, apoi opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat fin.

Borş de chitici (reţeta lui Radu Anton Roman)

Borş de chitici (reţeta lui Radu Anton Roman)

Reţeta zilei. Borş rusesc cu sfeclă roşie

Reţeta zilei. Borş rusesc cu sfeclă roşie

Borş cu carne şi sfeclă roşie

Borş cu carne şi sfeclă roşie