E post şi trebuie profitat de toate legumele. Aşa că te invităm la un gustos borş de post cu legume.

Ingrediente pentru borş de post cu legume

1 ceapă
2 morcovi
1 bucată tijă de ţelină
1 conservă de roşii în bulion
150 g fasole albă fiartă cu o zi înainte
100 g mazăre congelată
ulei
busuioc
borş la plic

Mod de preparare pentru borş de post cu legume

Se curăţă legumele, iar ceapa şi ţelina tăiate rondele se călesc uşor în ulei. După ce s-au înmuiat, se adaugă morcovii tăiaţi rondele, se toarnă apă cât să acopere legumele şi se lasă să fiarbă. După 20 de minute, se adaugă şi fasolea şi mazărea, se completează cu apă dacă a scăzut şi se lasă la fiert 5 minute. Se adaugă roşiile tăiate bucăţi mici, se mai pune
apă (în funcţie de cât de des se doreşte borşul) şi se acreşte cu borş. După un clocot se stinge focul şi se pun în oală câteva frunzuliţe de busuioc.

Loading...