Borş de pui şi castraveţi

bors de pui si castraveti jpeg

Pe lângă gustul bun, murăturile aduc nenumărate beneficii organismului nostru. Consumate în cantităţi moderate, murăturile ne ajută să avem o digestie bună, iar specialiştii le recomandă în special, după o masă pe bază de carne şi grăsimi. Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului. Prepară un borş de pui şi castraveţi muraţi pentru un gust deosebit!

Borş de pui şi castraveţi - Ingrediente

500 g piept de pui 2 cartofi potriviţi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mare 300 ml pulpă de roşii 500 ml borş de casă (sau zeamă de varză murată) 3 castraveţi muraţi pătrunjel verde leuştean verde sare piper

Borş de pui şi castraveţi - Mod de preparare

Se taie carnea bucăţi şi se pune la fiert în 2-3 litri de apă şi o linguriţă de sare, având grijă să se cureţe spuma formată. După 15 minute, se adaugă zarzavatul tăiat cubuleţe sau rondele, după caz. Se procedează la fel cu cartofii. Când legumele şi carnea sunt fierte, se adaugă castraveţii tăiaţi cuburi, pulpa de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă câteva ­minute. Se acreşte ciorba cu borşul de casă fiert separat şi spumuit, se adaugă leuşteanul şi ­după un clocot se ia vasul de pe foc. Se lasă 10 minute acoperit să se aromatizeze cu leuşteanul şi se serveşte cald.