Halloumi este o brânză semi-dură şi nematurată, originară din Cipru şi consumată mai ales în Grecia, Turcia şi ţările din estul Mării Mediterane (Liban, Siria, Israel etc.) dar care în ultimii ani a devenit populară şi în Europa şi America de Nord. Halloumi are o caracteristică specială care o face renumită în întreaga lume şi anume un punct de topire foarte ridicat, fiind de aceea consumată mai ales prăjită pe grătar.

           Ingrediente pentru branză grecească halloumi pe grătar


1 dovlecel tăiat fâşii
½ lingură cimbru proaspăt
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare si piper proaspăt măcinat
4 felii de brânză grecească halloumi
2 felii de pâine ciabatta, prăjite

           Mod de preparare brânză grecească halloumi la grătar:


Amestecă într-un bol dovleceii,cimbrul, uleiul de măsline şi condimentele
Încinge tigaia grill şi pune amestecul de dovlecei la copt pentru 1-2 minute după care adaugă brânza halloumi si lasă totul să se rumenească pentru incă aproximativ 4 minute sau până când branza capătă o culoare maroniu-aurie. Aşeaza feliile de pâine pe o farfurie şi pune amestecul de brânza si dovlecei deasupra. Poate fi servită alaturi de o salată cu legume de sezon.

Loading...