La cât de bine arată parcă abia aştepţi să mănânci una!

De ce ai nevoie pentru brioşe cu afine

Pentru brioşe

220 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

250 g zahăr

120 g unt

100 ml lapte

50 g smântână

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

coajă de lămâie

200 g afine

Pentru cremă

200 g afine

100 ml apă

100 g unt

600 g zahăr pudră

½ linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară brioşe cu afine

Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele de brioşe. Amesteci făina, praful de copt şi sarea. Baţi untul cu zahărul, adaugi laptele, smântâna, ouăle, vanilia şi coaja de lămâie. După ce s-au omogenizat încorporezi făina. La final adaugi afinele date prin făina şi pui în forme brioşele, având grijă să le laşi loc să crească. Le dai la cuptor până trec testul scobitorii.

Pentru cremă,  pui afinele în apă şi le fierbi 10 minute, amestecând constant. Treci prin sită afinele şi dai deoparte sucul obţinut. Baţi untul cu zahărul, esenţa de vanilie şi adaugi sucul concentrat de afine, până ce crema are culoarea dorită. Pui crema în poş şi decorezi brioşele.

Sursa foto http://joyscozyoven.com

Loading...