Încearcă şi tu aceste brioşe cu bacon şi spanac şi te vei convinge cât de uşor se prepară. Toate ingredientele din această reţetă alcătuiesc baza unui mic dejun hrănitor. Brioşele au proteine din ouă, carne (bacon), legume (spanac) şi caşcaval sau prânză, după cum preferi. În plus, odată ce le mănânci, îţi vor menţine senzaţia de saţietate un timp îndelungat.

Ingrediente (12 brioşe)

6 ouă
60 ml lapte
1 praf de sare
200 g caşcaval ras
230 g spanac proaspăt, fiert şi scurs
6 felii de bacon, prăjit, scurs de grăsime şi tocat
50 g parmezan ras, opţional

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Foloseşti o tavă normală de brioşe, cu 12 forme. Tapetezi formele de brioşe cu ulei sau spray pentru gătit.

Într-un bol mare, baţi ouăle până la omogenizare. Adaugi laptele, sarea, caşcavalul ras şi amesteci.
pas1
Încorporezi spanacul, fiert în prealabil şi scurs.
pas2
Pui baconul prăjit în compoziţia de ouă.
pas3
Torni amestecul în formele de brioşe, dar le umpli doar trei sferturi, nu complet.
pas4
Dacă vrei, razi puţin parmezan peste fiecare brioşă.
pas5
Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 25 de minute. Scoţi formele din cuptor, laşi brioşele să se răcească 30 de minute înainte să le scoţi din tavă şi le serveşti ca atare.

Sursa + foto: juliasalbum.com

Brioşe sărate cu broccoli

Brioşe cu griş

Brioşe cu caşcaval

Brioşe picante

Brioşe cu praz

Loading...
Evaluează articolul